Konyaaltı’nda yürüyüşe veya arabayla sahil turuna çıkanlar için sahil paha biçilemezdir. Ancak ne yazık ki yıllardır bakımsızlıktan dökülen sahile bir de paslanmış demir manzaralı demirler eklenmişti.

“Şöyle bir denizi seyredeyim” der ve sahile yanaşırsınız, ancak paslı demirlerin arasından denizi izlemek içinizi acıtmaya başlar ve “ Böylesine bir cennetin sunumuna bak!” diye isyan edersiniz.

Konyaaltı sahiline verilecek hizmeti üstlenen Türel, yıllardır görüntü kirliliğine yol açan paslı demirlere el attı. Sahil şeridindeki paslı demirlerin boyanmasında bugün nihayet sona gelindi.

Tüm sahili elden geçiren ve belediyenin işleteceği büfeler inşa eden Türel’in Konyaaltı sahilini halka açma projesi tam gaz ilerliyor. Fiziksel engelli vatandaşların da sahilden yararlanabilmesi için kumda kullanılan ve denize girilebilen tekerlekli sandalyeler de getirtilmiş.

Proje tamamlandıktan sonra her plaj ve büfe vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak hale gelmiş olacak. Halka ücretsiz internet sunulacak ve 5 kilometrelik bu sahil sabaha kadar aydınlatılacak. Her plajda 5 güvenlik memuru ve 5 zabıta bulundurularak halkın güvenliği sağlanacak.

Okulların kapanmasıyla birlikte Konyaaltı sahili sabahtan akşama dolup taşıyor. Şu an için acil olan yegâne şey ise tuvalet eksikliği. Merak ettiğim tek şey; sabahtan akşama kadar vaktini denizde geçiren vatandaşlar var ve tuvalet sorununu nasıl hallediyorlar? Bu sorunun cevabını düşünmek bile istemiyorum. Kilometrelerce uzunlukta olan Konyaaltı sahilinde tek bir tuvalet bile yok. Projenin en kısa sürede bitmesini ve halkın ihtiyaçlarını karşılamasını temenni ediyorum.

Banu Barlas Okumuş
resim639384

resim867185

resim211411

resim246238


Kaynak: Banu Barlas