Güvenlik ve Şehitlerimize saygı gerekçesiyle kutlamaları iptal edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı sadece anma töreni olarak gerçekleştirildi.

Yeniden başlayan terörden ve verilen şehitlerden dolayı buruk geçirdiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı yerini derin bir sessizliğe bırakmıştı. Halk Zafer Bayramımızı kutlamamamızın düşmanı daha çok sevindireceği görüşündeydi. 30 Ağustos Zafer bayramını kendince kutlamak isteyen vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ve Türk bayraklı balonlarıyla çarşı ve sahil turuna çıktılar.

resim665833

resim226380



Motor Tutkunlarından Zafer Şov

Halkın arayışına Antalyalı motor severler cevap verdi. Antalya’nın tüm ilçelerinden iştirak ederek Minicity’de buluşan motor severler ortalığı bir anda bayram alanına dönüştürdü. Kendi aralarında haberleşerek şehitleri anma ve 30 Ağustos Zafer bayramı için bir araya gelen Motor tutkunlarına Antalya’da bulunan 18 ayrı Motor grubu iştirak ederken, herhangi bir gruba dahil olmayan motor severler de etkinliğe dahil oldu.

Selçuk Güleç isimli motor severin organize ettiği büyük buluşma Antalya Minicity önünde gerçekleşti. 18 ayrı gruptan yüzlerce motor severin iştirak ettiği organizasyon son derece renkli görüntülere sahne oldu. Ellerinde Türk bayrakları ve Türk bayraklı balonları ile motorla organizasyon alanına gelen motor severler çocukların ve gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Antalya’nın sıcağında, güneşin bağrında 2 saat boyunca toplanmayı bekleyen motor severler, herkese tatlı dağıttıktan sonra hoca eşliğinde şehitlerimize dua okudular. Tesadüfen geçerken gördüğüm ve basına duyurulmayan ve anma amaçlı yapılan gösterinin organizatörü Selçuk Güleç’e 30 Ağustos Zafer bayramının kutlanmıyor olması ile ilgili fikrini sorduğumda şunları söyledi:

“ Ben bayramlarımızın ne olursa olsun kutlanmasından yanayım. Hiçbir düşman ve ismi belli olmayan hiç kimse bizi korkutamaz. Bu topraklar kolay kazanılmadı! Biz de bu mücadelemizi bugünkü halimizle yapabiliyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz. Eğer Mehmetçiğimiz alçakça öldürülüyorsa, bu bayramda daha çok ses çıkararak; “ Kanı bozuk insan, bizi durduramazsın!” şeklinde bir duruş sergilememiz lazım. Bu duruşun amacı bu. Organizasyonumuz ve sergilediğimiz duruş, tüm parti ve görüşlerden bağımsızdır.”

ÖZEL HABER
Banu Barlas





Kaynak: Banu Barlas