Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, iki yıllık teknik ve fiziki takibini yaptıkları çeteyi ele geçirdi.

Manavgat, Side ve Alanya ilçelerinde haksız ekonomik kar sağlamak amacıyla suç örgütü kuran kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 23 kişi göz altına alınarak adliyeye sevk edildi.

48 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda örgüt elebaşı A.B ile işbirlikçisi olan 22 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız 4 tabanca, Tüfek ve bu silahlara ait 168 fişek, 1 polis gömleği ve kazağı ile 5 kök hint keneviri ele geçirildi.

Örgüt üyelerinin bulundukları ilçelerde müşteki ve mağdurlara yönelik ölümle tehdit, hürriyetten yoksun bırakma, nitelikli yağma ve fuhuş yaptırmak gibi suçları gerçekleştirdikleri iddia ediliyor. Bunların yanı sıra örgüt üyelerinin farklı tarihlerde silahla yaralama olaylarına karıştıkları da edinilen bilgilerin arasında.

Gözaltına alınan 23 zanlı, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak”, “Örgüt kapsamında insan ticareti yapmak”, “Fuhuş yaptırmak ve fuhuşa yer temin etmek”, “Uyuşturucu madde ticareti yapmak”, “Kasten ateşli silahlı yaralama ve ölümle tehdit” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.




Kaynak: Banu Barlas