Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) turizmi 12 aya yaymak için kolları sıvadı. Akdeniz bölgesindeki turist hareketliliğini 12 aya yayabilmek için çeşitli projeler geliştiren BAKA’dan Akdeniz turizmini tanıtım atağı geldi.

Geçtiğimiz yıl olan 2013’de, Alanya, Side ve Belek’de sörf ve golf turizminin gelişmesine ve tanıtımına katkıda bulunan BAKA, kış aylarında tatil yapmayı tercih eden Güney Kore’ye Akdenizi en iyi şekilde tanıtmanın yolunu buldu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), turizm sektörünün aktörlerinin destekleriyle turizmin yıla ve kıyının yanı sıra iç bölgelere de yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini ekledi. BAKA, özellikle kültür, eko ile inanç turizm potansiyeli taşıyan ve genelde sonbahar- kış aylarında tatil yapmayı tercih eden Güney Kore’den yüksek tirajları bulunan gazete ile dergilerin seyahat editörleri, tanıtım ofisi temsilcisi, tur operatöründen oluşan 10 kişilik grubu, Batı Akdeniz’e getirdi. BAKA uzmanlarının eşlik ettiği ve Güney Korelileri çok iyi tanıyan rehberin kendi dillerinde bilgilendirdiği konuk heyet, Antalya, Isparta ile Burdur’un başta kültür, kırsal ekoturizm ile inanç turizmi olmak üzere turizm değerlerini yerinde görüp yayınlarına taşıyacak.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkmenistan, Rusya, Lübnan’dan tur operatörleri ile Japonya Seyahat Acentaları Birliği JATA’nın yönetim kurulu üyelerini bölgeye getirip turizm aktörleriyle buluşturan BAKA, sektörün aktörleriyle birlikte yeni bir çalışma başlattı. Sonbahar ve kış aylarında turizm hareketleri yoğun olan eko, kültür ve inanç turizmi odaklı Güney Kore’ye yönelik fam trip (tanıtım turu) programı hazırladı. Turizmi yıla yayabilmek amacıyla Güney Kore’den yüksek tirajlara sahip gazete ve dergilerin seyahat editörleri ile tanıtım ofisi temsilcisi ile tur operatöründen oluşan heyet, THY’nin misafirleri olarak Antalya’ya geldi.

Güney Koreli medya heyeti, antik kentler, Kaleiçi, müze, ören yerleri gibi turizm değerlerini yerinde görecek. Program boyunca Antalya’da Kaleiçi, Tahtalı Dağı ve Olimpos, Phaselis ve Myra antik kentleri, Demre’de Aziz Nicholas Kilisesi ve Kekova’nın yanısıra konuk heyet, Burdur’da Sagalassos Isparta’da da Psidia antik kentlerini de gezecek. Yeni turizm değeri olan gül için Isparta’nın Güneykent Beldesi’nde sabah kahvaltı sonrası gül toplayacak, gülün kara kazanda kaynatılıp gül suyu ve gül yağı olmasını yerinde görüp belgeleyecek Güney Koreli seyahat editörleri, kıyısında yemek yiyecekleri Eğirdir Gölü’nü de fotoğraflayacak.

resim610188


Kaynak: Özel Haber