Antalya’nın başına gelen en büyük felaket olan Akaydın’ın kendisi gitti ancak lay lay lom politikasının etkisi devam ediyor. Menderes Türel, Akaydın’ın seçim vaadi olarak belediyeye aldığı fuzuli 2300 kişi’yi değerlendirmekte zorlanıyor.

Akaydın’ın akıllara durgunluk veren politikası sonucunda açtığı “TEMİZLİKÇİ YARDIMCISI” kadrosu gibi pek çok lüzumsuz işler sözde çalışanı, Belediyeye yük getirdi. Binlerce bankamatik maaşlısını da kadrolu yapan Akaydın’ın bıraktığı enkazı devralan Türel, insanların mağdur olmaması için fuzuli kadroyu işten çıkartmak yerine ilçe belediyelere gönderiyor.

Yeni yasaya göre belediye çalışanları da artık tayin edilebiliyor. Bu bağlamda gereksiz kadro ile ilgili tayin başlatan Türel, tayin edilenler tarafından protesto edildi.

Büyükşehir Belediyesi’ni AK Partili başkanın kazanmasının ardından görev yerlerinde değişiklik yapılan 275 işçiden bazıları, sürgün edildiklerini öne sürerek belediye binası önünde eylem yaptı. Yeni görevlendirildikleri ilçenin ismini yazdıkları dövizleri boyunlarına asan belediye çalışanları; Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Demre ve Kaş ilçelerinde görev yapmanın merkezde ikamet eden biri için ulaşım çilesine dönüştüğünü savundu. Grup adına açıklama yapan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, seçimlerinin ardından belediye yönetimini devralan AK Parti yönetiminin işçilerin önceki CHP’li belediye yönetimi tarafından görevlendirildikleri yerlerden uzak ilçelere gönderilmesi yönünde verilen kararı kınadıklarını söyledi.

Temizlikçi Yardımcısı (fason) kadrosuna kadar açarak fuzuli 2300 kişiyi alan Akaydın’ın yerine, işten çıkartmayarak çeşitli belediyelerde değerlendirmek üzere tayin eden Türel’i protesto etmelerine Antalya halkı tepki gösterdi.

Protestocuları seyreden halktan en çok yükselen ses ise; “ Hepimiz tayin olduk, il il gezdik, yeri geldi yıllarca eşimizden ayrı düştük. Belediyelerde de artık tayin yönetmeliği varsa, elbette tayin edilecekler. Ömür boyu aynı yerde çalışıp, aynı yerden emekli olmayı düşünenlerin diğer insanlara saygısı yok demektir!” şeklindeydi.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas