Antalya’da sağlık çalışanları torba yasayı protesto için Antalya İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandılar. Hekimler için getirilen yeni görevleri “Angarya” olarak ifade edip protesto eden sağlık çalışanları, ‘Angarya’ iş getirilmesini kınadıklarını belirttiler.

Antalya Aile Hekimleri Derneği ve Antalya Tabip Odası, yeni yasanın kendilerine iş yükü getirdiğini öne sürdüler ve ortak bir açıklama yaptılar. Yapılan açıklamada aile hekimliği uygulanmasının sağlık hizmetlerini ileri düzeye çıkarttığı ve insanların kolayca sağlık hizmeti alabilecekleri yerler olduğuna dikkat çektiler.

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan, aile sağlığı çalışanlarına angarya iş getirilmesini kınadıklarını beyan ederek, “ Biz işimizi yapmak istiyoruz. Uluslar arası yasalarla belirlenmiş çalışma saatleri içinde hizmet etmek istiyoruz. Angaryalarla boğuşmak istemiyoruz. Dinlenme hakkımızın görmezden gelinerek adli nöbetler, defin nöbetleri, acil nöbetler gibi ayda 320 saati aşan bir çalışma şeklini kabul etmiyoruz” şeklinde açıklamada bulunuldu. Eyleme Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi Başkanı Ali İhsan Yıldırım ve diğer üyeler de destek verdi.





Kaynak: Banu Barlas