Dün gece İstanbul'da da, Ankara'da da İsrail'e karşı eş zamanlı eylem gerçekleşti. Gerçekleştirilen bu eylemlerde sivil halkın yanı sıra çok sayıda Milletvekili ve ileri gelen kişiler katıldı. Olası her türlü kargaşaya karşı polis yine tomalarla ve biber gazlarıyla protesto alanındaydı.

İstanbul'da düzenlenen protestoya Ak Partili ve Saadet Partili grupların katıldığı edindiğimiz bilgiler arasında. İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu önünde yapılan protestoya Savcı Sayan'ın da katılması coşku yarattı. Savcı Sayan'nı polisin biber gazı ve toma ile geldiğine istinaden uyaran halka; " Ne olursa olsun!" çıkışı taktirle karşılandı.

TBMM'nin kapanmasıyla birlikte, Ankara'daki protestolara topluca katılan Ak Partili Milletvekilleri, el ele tutuşarak İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önüne geldiler. Büyükelçilik önünde hali hazırda protesto için gelmiş grupla birlikte protesto eden Milletvekilleri İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara harekatını protesto etti.

Protesto gösterilerine Filistin Dostluk Gurubu Başkanı Murat Yıldırım, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve AK Parti'nin diğer milletvekilleri katıldılar.

İsrail Ankara Büyükelçiliği önünde bir konuşma yapan Filistin Dostluk Gurubu Başkanı Murat Yıldırım İsrail'i hain saldırılarını durdurmaya çağırırken Orhan Atalay yaptığı konuşmadan insanlığın İsrailin katliamları karşısındaki suskunluğunu kınadı.

İsrail İslam aleminin içine zerk edilmiş kanser hücresi

Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise gazetemize yaptığı açıklamada Ortadoğu'nun bir Filistin seğil İsrail Sorunu olduğunu, İsrail'in Batının kendi içindeki Yahudilerden kurtulma ve İslam Alemine başına dert açma projesi olduğunu ve İsrail'i İslam aleminin içine zerk edilmiş bir kanser hücresi olduğu belirterek TBMM olarak İsrail'i terörist devlet ilan eden bir karar almalıyız dedi.

resim205341


AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin yaptıkları eylemi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk olarak yorumladı. Şahin twitter hesabından şunları yazdı: "TC Tarihinde ilk kez AK Parti Milletvekilleri olarak TBMM'yi kapatarak Elçilik önünde İsraili protesto ettik..."

Yahudiler Bile Protesto Ediyor

Dünyanın dört bir tarafında İsrail'e yönelik düzenlenen protestolara Yahudiler'de katılıyor. İsrail'i ve siyonizmi protesto eden Yahudiler, İsrail'in benzin içirerek yaktığı küçük çocuğa yapılan işkenceyi de protesto ediyor.

resim390571

resim950146



Kaynak: Banu Barlas