Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Perşembe günü 81 ilde başta Gazze olmak üzere tüm mazlum coğrafyalar için yürüyüş yapacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AGD Adana Şubesi Tanıtım Komisyonu Başkanı Abdurrahman Alcan, “Özellikle son günlerde zalim İsrail’in Gazze üzerinde uyguladığı katliamı ve genelde deSuriye, Irak, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Mısır, Myanmar ve daha bir çok mazlum coğrafya için Perşembe günü saat 18:00 da 5 Ocak meydanından başlayarak ümmet yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Eş zamanlı olarak Türkiye’nin tüm illerinde bu eylem gerçekleştirilecek. Tüm Adanalı hemşehrilerimizi mazlum coğrafyalar için bu kıyama bekliyoruz” dedi.

Alcan, "Biz bu eylemleri yaparak özellikle gücü elinde bulunduranları uyarıyoruz. Bu eylemimizin sloganı 'kınama yetmez, yaptırım gerek' olarak belirledik. İsrail ancak güçten anlar. Bir an önceİslam ülkelerinin hükümetleri İsrail’e yaptırım uygulamalıdır. Biz bu eylemlerle hükümetlerimizi bu yaptırımları yapmaya davet ediyoruz. İsrail’in sert bir şekilde ülke yöneticilerimiz tarafından kınanmasına rağmen THY uçakları hala ülkemizden oraya İsraillileri asker olarak taşımaktadır. Bunun bir an önce durdurulması ve Türkiye vatandaşı olup da İsrail’e savaşmak için giden İsraillilerin döndüklerinde Türk vatandaşlığından çıkarılmaları gerekmektedir, dedi.
Alcan, tüm Adanalıları Perşembe günü saat 18:00 deki Ümmet Yürüyüşü için 5 Ocak Meydanı'na beklediklerini söyledi.

Isparta dünya üzerindeki katliamlara sesini duyurmak için bugün sokaklara dökülüyor.  Bugün saat 18:00'da başlayacak olan yürüyüş için güzergah ise şöyle:

18:00'da Özkanlar Kavşağı'ndan başlayarak, Mimar Sinan Caddesi boyunca devam edecek. "Ümmet Yürüyüşünde Buluşuyoruz" sloganıyla yola çıkan Ispartalılar çoluk-çocuk herkesi Ümmet'e desteğe davet ediyor.

Antalya'da Ümmet yürüyüşüne katılacaklar için de , Muratpaşa Camii'nden başlayacak olan yürüyüş, kapalı yol üzerinden devam edecek.


Kaynak: Banu Barlas