Konyaaltı Belediye'sinden örnek bir sosyal hizmet geliyor. "Yaşlı Kreşi Projesi" adı altında yürütülecek bu sosyal hizmet, sosyal yaşama dahil olamayan veya çalışan ailelerin bakmakla yükümlü olup da, gündüz saatlerinde ilgilenemedikleri yaşlılar için hizmet vermesi amaçlanıyor.

Başkan Böcek, yaptığı yazılı açıklamada, ihalesi yapılan ve inşaat çalışmasına başlanan yaşlı kreşinin, Uncalı Mahallesi'nde bin 621 metrekare alanda inşa edileceğini kaydetti. Merkezin üç katlı iki bloktan oluşacağını belirten Böcek, merkezde, sosyal, fiziksel ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan, akıl ve ruh sağlığı yerinde, 60 yaş ve üzeri yaşlılara gündüz bakım hizmeti verileceğini ifade etti. Böcek, ayrıca, "Küçük çocuklar nasıl kreşe bırakılıyorsa aynı şekilde yaşlı kulübü veya yaşlı kreşi diyebileceğimiz modeller ile yaşlıların gündüz gelip akşam yaşadığı ortama yeniden dönebileceği bir projeyi hayata geçiriyoruz" ifadesini kullandı.

Yaşlıları, ailesinden ve çevresinden ayırmadan destek hizmetleri vereceklerini, bu kapsamda yaşlılara yönelik gündüz merkezi de oluşturacaklarını açıklayan Böcek, ayrıca belediye ekiplerinin evinde kalabilecek durumdaki yaşlılara evde destek hizmeti verdiğini hatırlattı. Böcek, açıklamasında, "Bunun için özel ekipler oluşturduk. Böylece alışverişin, temizliğin, vücut bakımının yapılması, dışarıda dolaştırılması veya banka işlerinin yapılması gibi birçok hizmeti vermeye başladık" dedi.

Doğumu tadan her canlının yaşaması koşuluyla bir gün muhakkak yaşlılığı tadacağını ve bakıma ihtiyacı olabileceğini düşünürsek, bu hizmetin bedeli paha biçilemez. Bu harika projenin en yakın zamanda hayata geçmesini temenni ediyoruz.


Kaynak: Banu Barlas