Hükümete yönelik 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası paralel yapıya yönelik yasadışı dinleme operasyonlar çerçevesinde dün sabah saatlerinde Antalya'da 14 polis gözaltına alındı. Antalya'nın yanı sıra, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da da operasyon düzenlendi.

SUÇ DUYURULARI ETKİLİ OLDU

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yasa dışı olarak dinlenen isimlerin, yaptıkları suç duyuruları üzerine düğmeye bastığı operasyonda alınan polislerin, çok sayıda kişiyi, sahte isimlerle, organize suç örgütü üyesi olmak, terör örgütü üyesi olmak ve terör faaliyeti yürütmek, uyuşturucu ticareti yapmak gibi sözde suçlamalarla yasa dışı olarak dinlendiği ortaya çıktı.

FAAL MÜDÜR DE GÖZALTINDA

Eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınanlar arasında, eski İstihbarat Şube Müdürü olan şimdi ise Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Yavuz Bölek de bulunuyor. Şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma' iddiaları var.

Gözaltına alınan polislerin, çıkışta bilindik şovlarını yapmamaları için Emniyet Müdürlüğü etrafına bariyerler konuldu.

Sendika başkanını da dinlemişler

Dinlenenler Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan Zeki Kılınç da var. Kılınç aynı zamanda Emniyet-Sen Genel Başkanı. Öte yandan İzmir'deki telekulak operasyonunda tutuklanan 2 polis tahliye edildi. Ankara'da da usulsüz taltiften tutuklanan 3 polise tahliye kararı çıktı.


Kaynak: Banu Barlas