Sorumsuzluk ve ihmal yine can aldı. 7 yaşındaki Melike'nin ölümüne sebep olan ihmal, aynı zamanda 8 yaşındaki abisi A.'yı ömür boyu olumsuz olarak etkileyecek bir olaya mağruz bıraktı. Türk toplumunun evde silah ve tüfek bulundurma hevesi daha kaç can alacak?!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tüfekle oyun ölüm getirdi. Muammer ve Manu Ü. çifti, çocukları 7 yaşındaki Melike ve 8 yaşındaki A. ile birlikte Örenşehir Mahallesi'ndeki bir yakınının evine bayram ziyaretine gitti.

BAŞINA İSABET ETTİ

İddiaya göre aile büyükleri salonda sohbet ederken, Melike, ağabeyi ve kuzeniyle birlikte oyun oynamak için yan odaya geçti. Bir süre sonra A.Ü. odadaki duvarda asılı av tüfeğiyle oynamaya başladı. Bu sırada tüfeğin ateş alması sonucu saçmalar kız kardeşi Melike Ü'nün başına isabet etti.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Silah sesini duyarak odaya dalan baba Muammer Ü., kızını kanlar içinde buldu. Manavgat'taki özel bir hastaneye kaldırılmak istenen Melike Ü. yolda can verdi. Küçük kızın naaşı, otopsinin ardından ailesince teslim alındı. Melike'nin cenazesi, ikindiyi müteakip toprağa verildi. Alman uyruklu anne Manu Ü. cenazede sinir krizleri geçirdi.

YÜREK DAYANMAZ

Küçücük iki çocuğun ve ailesinin hayatını karartan ihmal ve tedbirsizlik, ömür boyu duyulacak vicdan azabına sebep oldu. 8 yaşındaki abi A. kendisini ömür boyu kardeş katili gibi görecek ve bu tüm hayatını olumsuz etkileyecek. Anne babanın kaybettiği evlat acısına da zaten yürek dayanmaz.

Yaşanan benzer her olay karşısında bunun topluma ders olmasını ümid ediyor, ancak ne yazık ki aynı olayların tekerrür ettiğini üzülerek görüyoruz. Öldürmek amacıyla kullanılan bir aletin evde bulunmasının ne gibi bir gerekçesi olabilir? Sözde korunmak veya avlanmak için edinilen ateşli silahların hedefinin hep masum insanlar olması da ayrıca manidar...


Kaynak: Banu Barlas