Kobani saldırısını bahene eden HDP'li ve PKK'lı gruplar Antalya'yı savaş alanına çevirdi. Bayramın 4'üncü gününü zehir eden teröristler tüm şehri birbirine kattı.

Şehrin en merkezi yerinde sokaklara dökülüp polisle çatışan teröristler, Antalya'nın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Markantalya Alış Veriş Merkezi'nin etrafını tamamen kuşattı. Paniğe kapılan halk başta AVM olmak üzere çevreyi tamamen terketti.

Teröristlerle Polis arasında süren çatışmada polisin kullandığı biber gazından  sivil halk da zarar gördü. Gün boyu süren eylemler ve çatışma sonucunda polisin kararlılığını gören gruplar dağıldı ancak gece yeniden ortaya çıkacakları düşünülüyor.

HALK TERÖRİSTLERE KARŞI BİLENDİ

Antalya halkı Gezi olaylarından bu yana yaşanan bu olaylarda en büyük payın 'Gezici'lerde olduğunu düşünüyor. Bir ağacı bahane edip çıkanlarla PKK zihniyetinin birbirinden farksız olmadığını düşünen halk; " Canımızı da ülkemizi de sokakta bulmadık biz!" diyor.

POLİSE VUR EMRİ VERİLSİN!

Terörün her yerde terör olduğunu söyleyen vatandaşlar, terörün böyle alenen sokaklara taşmasına karşı oldukça tepkili. Bu konuya dair devletin üzerine düşeni yapmasını isteyen vatandaşlar; "Polise vur emri verilsin. Terörist dağda görünce vuruluyor da, asıl şehri tehlikeye atıp hayatımızı mahfeten bu teröristler niye vurulmuyor?" şeklinde tepki gösteriyorlar.

Banu Barlas Okumuş

resim432429

resim663471

resim714997

 


Kaynak: Banu Barlas