Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne sayılı günler kala, belgesel film kategorisindeki bazı jüri üyelerinin sosyal medya üzerinden çekildiklerini açıkladı.

Belgesel film kategorisindeki jüri üyelerinin çekilmesinin Altın Portakal Film Festivalininde bir eksiklik hissettirirmi bilinmez ancak film festivali hazırlıkları tam hız devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, belgesel film kategorisindeki tartışmalara ilişkin olarak, "Tartışmaların içerisinde değilim, bizim dışımızda cereyan etti, biz sanatsal etkinlik kısmıyla ilgiliyiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Antalya Havalimanı’nda uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bu yılki festivalin 10-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini hatırlatan Türel, güzel bir sanatsal etkinliğe imza atacaklarını kaydetti. Antalya’daki ve Türkiye’deki sinemaseverlerin güzel bir sanatsal etkinliğe tanıklık edeceğini ifade eden Türel, "Sinemalarda çok güzel film gösterileri söz konusu olacak. Özel gösterimler, film galaları olacak. Her zaman olduğu gibi Altın Portakal Antalya’ya yakışır bir şekilde, uluslararası ve ulusal nitelikteki etkinlikleriyle en güzel şekliyle icra edilecek" diye konuştu.

Türel, festivale dünya starlarının yanı sıra ünlü sinema adamlarının katılacağını açıkladı.Türel, belgesel film kategorisindeki bazı jüri üyelerinin sosyal medya üzerinden çekildiklerinin hatırlatılması üzerine şu cevabı verdi: "Tartışmaların içerisinde değilim. Bizim dışımızda cereyan etti. Biz sanatsal etkinlik kısmıyla ilgiliyiz, sanata önem verilmesi, değer verilmesi gayretlerimizi en iyi şekilde ortaya koyuyoruz. Sanatsal tartışmaların dışındaki tartışmalarla çok da fazla ilgilenmiyoruz."şeklinde açıklamalarda bulundu.


Kaynak: Banu Barlas