Ka-Der kısa adıyla bilinen ‘Kadın Adayları Destekleme Derneği’ çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Aylık rütin toplantısını Antalya Tenis İhtisas Kulübünde düzenleyen Ka-Der kadınları seçim çalışmalarına şimdiden başladı bile.

Ka-Der Adaylık Konusunda Kararlı

Geçmiş yıllara göre kadın adayların katılımı ve seçilmesine büyük katkısı olan Ka-Der, mevcut tablodan çok memnun olmamakla birlikte, partisi ne olursa olsun; “Kadın aday olsun” görüşünün de arkasında.

Seçen erkek olduğu müddetçe kadın adaylara yönelik negatif ayırımcılık yapıldığını düşünen Ka-Der üyeleri, eşit temsil hakkı istiyor. Ka-Der üyelerinin tam da eşit temsil hakkı verilmesi gerektiğini ve çalışmalarını bu yönde sürdüreceklerini konuştukları anda, toplantı salonuna gelen sürpriz bir misafir ümit oldu.

resim649285


CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP toplantısı için bulunduğu ATİK’de, Ka-Der’in de toplantı yaptığını duyunca sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Tüm dernek üyelerinin tek tek elini sıkarak hal hatır soran Acar, kısa süren ziyaretinde, kadın adaylara çok önem verdiklerini ve eşit temsil konusunda da çalışma yaptıklarını beyan etti. Her partiden bir araya gelmiş ve kararlı görünen kadınlar topluluğunu görmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Acar, başarılar dileyerek nezaket ziyaretini sonlandırdı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ka-Der Antalya Başkanı Uğur Karaca; ‘Eşit Temsil’ konusunda kararlı olduklarını belirterek, tüm siyasi partiler ve karar alıcılardan konuya ilişkin destek beklediklerini ifade etti.

Banu Barlas Okumuş


resim442619








Kaynak: Banu Barlas