Döşemealtı Belediyesi'nde kapalı pazar yerindeki esnafa tek tip kıyafet ve yaka kartı uygulaması geldi. Kural ve kaidelere uymak amacıyla yapılan uygulamada, vatandaş ile esnaf artık kıyafetiyle ayırt edilebilecek. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in yaptığı açıklamaya göre; amaç pazaryerinin koşullarının ve hizmetin iyileştirilmesi.

5957 sayılı Hal Yasasına göre yapılan düzenlemeler kapsamında, pazarcı esnafının iste3i üzerine zayıf kalan projektörlerin yerine 140 florasan takılarak ışıklandırma % 50 arttırılarak , enerjiden de % 60 tasarruf sağlandı.

Pazarcı esnafıyla yapılan anket ile belirlenen pazarcı üniformaları bordo, beyaz ve mavi olarak hazırlandı. Beyaz üniformaların süt ve süt ürünleri satan esnafa, bordo üniformaların balık satan esnafa, mavi üniformanın da meyve-sebze ve tekstil ürünü satan esnafa verildiği kaydedildi.Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bazı esnafa üniformalarını kendi elleriyle dağıtıp yeni uygulamaya destek verenlere teşekkür etti. Döşemealtı Kapalı Pazaryerin’de yaklaşık 400 esnafın tezgah açtığını belirten Başkan Genç, “Yasaların ön gördüğü ve yapılmasını emrettiği uygulamalardan birisi olan tek tip kıyafet ve yaka kartı zorunluluğunun amacı gayet net ve açıktır. Burada yapılmak istenen kural ve kaidelere uymak suretiyle hem vatandaşımızı hem de esnafımızı işlevsel olarak belirlemektir. Pazazenryerindeki şartların iyileştirilmesi konusunda çalışmalarımız esnaf ve vatandaşlarımız tarafından da takdirle karşılanması, azmimizi daha da arttırıyor” dedi.





Kaynak: Banu Barlas