Isparta İslamköy'de Süleyman Demirel Külliyesi hizmete açıldı. Açılışa Türkiye'nin dört bir tarafından siyasiler iştirak ederken, basının ilgisi de oldukça yoğun oldu.

Süleyman Demirel Külliyesi'nin açılışına istinaden en çarpıcı açıklama ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den geldi. Türel Külliyenin alışına yönelik değerlendirmede bulunurken şu sözleri kaydetti:

"Süleyman DEMİREL Külliyesi  hayırlı olsun. Külliyeyi gezince tarihin tekerrürden ibaret olduğunu daha iyi anlıyoruz. İktidar ve muhalefet anlayışı hala aynı. İktidar yapmak isterken muhalefet yaptırmak istemiyor. DEMİREL televizyon vaat ediyor, muhalefet "bize televizyon degil ekmek lazım" diyor."

resim180911

Türel: "Muhalefet Hiç Değişmemiş"

"2009'da Antalya'da golf sahası yapacağız dediğimizde de muhalefet bize "golf degil ekmek lazım" demişti. DEMİREL bu zihniyete 70'li yıllarda "Ekmek bu televizyondan çıkacak" diye cevap vermiş. 2009'da biz de bu anlayışa aynı cevabı vermiştik; "Ekmek golfün içinde" diye. Yıllar geçmiş muhalefet hiç değişmemiş... "

"DEMİREL Boğaz Köprüsü'nü yapıyorken "Köprüyü istemiyoruz" diyen muhalefete "muhalefet de köprüden geçecek" demiş.
2005'de Antalya'da ilk altgeçitli kavşakları yapıyorken istemeyen muhalefete "onlar üstten geçsin" demiştik. Tarih tekerrürden ibaret..."


resim835737
Banu Barlas Okumuş



Kaynak: Banu Barlas