Birlik Vakfı Antalya Şubesi kompozisyon yarışması düzenliyor. Geçmişi ve yakın tarihi doğru bilmeyi ve analiz edebilmeyi amaçlayan yarışmanın konusu ise; "Sultan 2'inci Abdülhamid Han'ı anlamak"...

Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri'nin yaptığı açıklamaya göre, yarışmanın son başvuru tarihi 26 Aralık. Gençlerden geniş katılım beklediğini belirten Asri, "Gençleri geleceğin teminatı ve umudu olarak görüyoruz. Gençlerimiz bu yarışma sayesinde geçmişimizi özellikle de yakın tarihimizi doğru bilecek ve analiz edecektir." dedi.

Yakın tarihin, edebiyatçı, aydın ve siyasetçilerine göre “Ulu Hakan” diye anılan Sultan II. Abdülhamid Han için düzenlenen yarışmada, verilecek ödüllerini de açıklayan Bekir Asri, yarışma sonrasında birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin ve üçüncü olan esere de bin lira ödül verileceğini belirtti.Yarışmada ilk 10 esere jüri özel ödülü verileceğini de belirten Asri, “Gençlerimizin yakın tarihlerini bilmelerine büyük önem veriyoruz. Bundan sonra söz gençlerimizde” dedi.Yarışmanın son başvuru tarihinin 26 Aralık 2014 olduğu vurgulandı.


Kaynak: Banu Barlas