Her nedense Türkiye Almanya'nın kronik karın ağrısı haline geldi. Türkiye'ye karşı her türlü alçakça mücadeleye girişen Almanya, terbiyesizliklerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye'deki 'Gezi Olayları'nın mimarlarından, baş finansörlerinden ve gezinin başını çeken RedHack'ın eğiticilerinden olan Almanya, Türkiye'de iç savaş çıkaramayınca şimşekleri üzerine çekmeye mi çalışıyor?

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki gösterilmiş olsa da, Almanya'nın bu hadsizliğine muhakkak sivil toplum hareketi de oluşturmak gerekiyor. Türkiye Cumhuriyetini, halkını ve Cumhurbaşkanını bu kadar fütursuzca karşısına alabilen Alman ürünlerine yönelik sosyal medyada boykot kampanyası başladı.

Dışişleri Bakanlığı, yerel yardımcı ders kitaplarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk toplumuna hakaret içeren bir karikatürü yayınlayan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl'ü bakanlığa çağırarak Türkiye'nin tepkisini iletti. Bakanlık, bu olayın hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini bildirdi

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da yerel bir yardımcı ders kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bu ülkede yaşayan Türk toplumuna yönelik hakaret içeren karikatüre yer verilmesini sert tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Almanya'da bir gazetede yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya'da yaşayan Türk toplumuna hakaret içeren bir karikatüre Almanya'da yaşayan Türklerin uyum sorunları öne sürülerek bu kez Baden Württemberg Eyaleti'ndeki yerel yardımcı ders kitaplarında yer verilmesinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

IRKÇILIĞI KÖRÜKLÜYOR

Açıklamada, böyle bir karikatürün yardımcı ders kitaplarında da kullanılmasının Almanya'da artan ırkçılığın bir yansıması olduğu belirtilerek, 'Özgürlük kisvesi altında gerçekleştirilen, kişilik haklarının ihlalinin yanı sıra toplumsal nefret, yabancı düşmanlığı ve İslamofobiyi körükleyen bu tür girişimlerin demokrasilerde yeri yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza hakaret içeren bir karikatüre bir ders kitabında yer verilmesini hiçbir şekilde mazur görmüyor ve şiddetle kınıyoruz' denildi.

BÜYÜKELÇİ ÇAĞRILDI

Açıklamanın ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, Bakan Yardımcısı Naci Koru tarafından Türkiye'nin tepkisi iletildi. Koru, konuyu dün başka bir vesileyle kendisini ziyaret eden Alman milletvekili heyetine de aktardı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Murat Esenli de dün Ankara'da bulunan Alman Dışişleri Siyasi Direktörü Hans-Dieter Lucas'a Türkiye'nin tepkisini ve uygulamanın bir an evvel düzeltilmesini talep etti.

PKK'da OYUNU DOĞRULADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye sınırında bir oyun oynandığını ve bu oyunu bir üst aklın oynadığını belirten sözlerini PKK terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık doğruladı. Avusturya'nın Der Standard gazetesine konuşan Bayık, çözüm sürecine uluslararası üçüncü bir tarafın müdahil olması gerektiğini söyledi. Bayık, 'Bu ABD olabilir. Uluslararası bir heyet de olabilir. Aracılara, gözlemcilere ihtiyaç var. Bizler Amerikalıları da (gözlemci olarak) kabul edebiliriz ve gördüğümüz kadarıyla o yöne doğru bir gidiş var' diyerek adeta çözümsüzlüğü önerdi.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas