Antalya’da yüksek elektrik faturalarını protesto için eylem yapıldı. Eylem de Tüketiciler Birliği Şube başkanının sözleri tepki topladı.

Antalya’da yüksek elektrik faturalarını protesto için dün(25 Ocak) eylem vardı. Sosyal medya üzerinden Cumhuriyet meydanına yapılan çağrı sonrası yüzlerce Antalyalı meydanda ki havuzun önünde toplandı.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz’ün açıklaması halk tarafından beğenilmedi ve CLK’mı (Akdeniz Elektrik) gönderdi seni buraya yorumlarına neden oldu. Kitle “enerji haktır satılamaz” sloganı attı. Gündüz’ün kitleyi azarlaması üzerine kitle Gündüzü yuhladı ve Gerginlik Gündüz’ün sivil polisler tarafından bölgeden uzaklaştırılmasıyla sona erdi.

Gündüzden sonra Genç Umutçu liselilerin halka elektrik soygunu anlatmasıyla devam eden protesto, Halkevleri bölge temsilcisi Kutay Meriç’in halka hitaben yaptığı konuşma ile son buldu. Meriç’i ilgiyle dinleyen vatandaşlar, Halkevlerinin cumartesi günü yapılan eylemde aldığı üç gün ışık söndürme eylemi kararını kitleye oylattı ve kitle tarafından kabul edildi. Eyleme katılan vatandaşlardan bir kadının, CLK’nın basılıp genel müdürün dövülmesi önerisi gülüşmelere ve kahkahalara yol açtı. Çeşitli eylem önerileri de halkla beraber tartışıldı.

Antalya’da yüksek meblağlı elektrik faturalarının gelmeye başlamasıyla günlerdir süren halk tepkileri susmayacak gibi görünüyor. Halkevleri Kapalıyol-Kışlahan önünde CLK’yı protesto için imza standı açmaya devam ediyor.

resim187186

resim489777


Kaynak: Banu Barlas