Üçgen mahallesi’nde patlayan araç korkuya sebep oldu. Antalya Muratpaşa da bulunan Üçgen mahallesinde araç patlaması sonucu çıkan yangın korkuttu.

resim932705

Patlama sonrası çıkan yangını söndürmek için olay yerine gelen 3 itfaiye aracı da dar sokaklara park edilmiş araçlardan yangın yerine ulaşamadı. Yangın yerine ulaşabilmek için caddenin üst kısmına giderek farklı sokaklardan girme arayışında bulunan itfaiyelerden biri sokaktan geçemediği için araçlardan birine sürterek ilerledi.

resim552262

Cuma Pazarına yakın olan mahalleli kendilerine ait olmayan araçların park edilmesinden şikayetçi. Aracı zarar gören diyabet hastası mahalleli, “Bu işe bir çözüm bulunsun!” serzenişinde bulundu. Diyabet hastası olduğunu ve acil bir durumda ambulansın bile mahallelerine giremediğini söyleyerek, kollarınındaki tedavi ve yara izlerini gösterdi. Kocasının da görme özürlü olduğunu ve herhangi bir tehlikede bu park sorunu nedeniyle mağdur kalabileceklerini söyleyen mahalleli, belediye başkanlarına da konuya ilişkin yardım çağrısı yaptı. Üçgen ve Kızılsaray mahalle sakinleri her gün bir aracın hasar gördüğünü, kendi evlerinin önünde araçları için yer bulamadıklarını belirttiler.

resim190867

Patlamaya sebep olan aracın uzun süredir mahalle arasında park halinde olduğu belirtilirken, yetkililer tarafından yapılan ilk tespitlere göre araca atılan bir sigaranın ya da elektrik kaçağının patlamaya sebep olmuş olabileceği belirtildi.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas