Antalyalı hayvanseverler ayaklandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz hayvan barınağında 2009-2014 yılları arasında 4 bin kedi ve köpeğin iğneyle uyutularak öldürüldüğünü iddia eden hayvanseverler, sorumlu olarak CHP'li Akaydın'ı gösterdiler.

Türkiye Hayvan Hakları Koruma Derneği Antalya Şubesi üyeleri, hayvanseverlerle birlikte Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk heykeli önünde protesto yaptılar. Neredeyse tamamı kadınlardan olan protestocular öldürülen hayvanların sonrasında da yakıldığını iddia ettiler.

Beş yılda 4 bin kedi ve köpeğin hayatına son verildiğini belirten dernek yönetimi, öldürülen hayvanların yakılarak yok edilmesi için bir de krematoryumun barınağa yerleştirildiğini öne sürdü. RAPOR DİKKATE ALINMADITürkiye Hayvan Hakları Koruma Derneği Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kıraç, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Akaydın tarafından yönetildiği tarihlerde defalarca rapor hazırlayıp sunduğunu ve uyarılarda bulunduklarını söyledi. Kendilerinin yönetim tarafından dikkate alınmadığını anlatan Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "2009- 2014 yılları arasında 4 bin kedi ve köpek belediyenin sahipsiz hayvan barınağında öldürülmüştür.

Bu konuda CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı defalarca uyarmamıza, rapor hazırlayıp sunmamıza rağmen ciddiye alınmadık."Barınakta büyüklü küçüklü aynı kafese konulan köpeklerin birbirlerini parçaladığını söyleyen Kıraç: "Köpek ve kedi ölümleri o kadar arttı ki bir süre sonra barınağa bir morg ve ölen hayvanları yakmak içinde bir krematoryum getirdiler."HAYVAN HAKLARI DERNEKLERİNE GÖNDERMEAntalya’da büyük bir katliam olduğunu söyleyen Kıraç, hayvan hakları derneklerinin, iddiaların karşısında CHP'li belediye başkanı olduğu için sessiz kaldıklarını anlattı. Derneklere göndermede bulunan Kıraç, "Katliamların ortaya çıkmasından sonra bazı derneklerin sessiz kalması dikkat çekicidir. Bunun nedeninin ölümlerin CHP'li belediye zamanında olması mıdır?" dedi. Hayvanseverler 4 Ağustos'ta mahkemeye başvuracaklarını da beyan ederek dağıldılar.


Kaynak: Banu Barlas